top of page

Retine The Flower Family

Een van de Retine’s sterkste kwaliteiten is wie we zijn en hoe we met elkaar omgaan. The Flower Family staat niet alleen voor familie de Jongh, maar voor ons gehele Retine team. De warme banden met klanten, medewerkers, leveranciers en familie zijn het hart van ons succes. Dit succes uit zich onder meer door:
 

  • Medewerkers die al tientallen jaren bij ons werken en daardoor heel nauwkeurig de kwaliteit van bloemen kunnen beoordelen en waarborgen.

  • Leveranciers die precies weten wat we nodig hebben, klanten die al jaren met tevredenheid bloemen van ons kopen.
     

Deze manier van leven en werken zit in ons DNA en is waar we erg trots op zijn. Het is mooi om in goede sfeer met zijn allen - met opa, oma, kinderen, kleinkinderen en alle betrokken medewerkers, de mooiste bloemen te produceren.
 

Wilt u meer van ons weten, u bent van harte welkom en iemand van de familie of medewerkers zullen u alles vertellen over onze chrysanthemum bloemen.

retine-flowers-The-Flower-Family-19.jpg
retine-flowers-The-Flower-Family-01.jpg

The Flower Family geschiedenis

Het verhaal van Retine kwekerij is een echt liefdesverhaal. Het begon allemaal in 1979 met een jong verliefd stel - Dineke en Jan Willem de Jongh. Jan Willem wilde graag vrachtwagenchauffeur worden maar Dineke wilde absoluut geen man die altijd weg was. Op advies van Dineke, wiens familie in de bloementeelt zat, besloten ze samen een bloemenkwekerij te starten. Dit was het begin van Retine The Flower Family.

 

Vanaf 1979 richtte de teelt zich op trosanjers in een nieuwe eigen kas op de St. Antoniestraat in Tuil. In 1985 kwam maakte het bedrijf een switch in de teelt van anjers naar chrysanten. De decennia erna heeft het bedrijf zich ontwikkeld met de bouw van extra kassen en een nieuwe locatie aan de Haarstraat in Tuil.

 

In 2001 heeft de oude kwekerij in de st. Antoniestraat plaats gemaakt voor een nieuwe kas. Daarnaast zijn in 2000 en 2003 zoon Rene en dochter Martine actief geworden in het bedrijf – vandaar bedrijfsnaam RE-TINE. Momenteel zijn er nog steeds twee generaties werkzaam in dit familiebedrijf. De derde generatie, Lieke, Lotte, Jens, Janneke en Dies, staan inmiddels al te trappelen om ook mee te helpen.

Contact

our
blooming
pride

bottom of page