top of page

Teelt

Duurzaamheid zit ons in het DNA. Bij kwekerij Retine staan we voor een duurzaam productieproces. Als modern bedrijf beperken we graag het gebruik van chemische middelen tot een minimum. Dat doen we door onder andere de inzet van natuurlijke vijanden (zoals de galmug, sluipwesp en roofmijt).

 

Daarnaast zijn onze producten MPS Sustainable Quality gecertificeerd. We maken alleen gebruik van wettelijk toegestane gewasbeschermingsmiddelen. Met dit keurmerk bewijzen we onze klanten en de consumenten dat we zo duurzaam mogelijk telen.

retine-flowers-The-Flower-Family-12.jpg
retine-flowers-The-Flower-Family-18.jpg

Duurzaam

Duurzaam produceren doen we ook door warmte, elektra en uitlaatgassen (CO2) te hergebruiken. Ook maken we gebruik van airmixers voor het ontvochtigen van het gewas, wat zorgt voor een optimale houdbaarheid en maximale energiebesparing. Onze plantresten composteren we zelf en werken hiermee circulair. Met deze aanpak streven we een zo duurzaam mogelijke teelt na, waar wij én onze klanten blij van worden.


Duurzaamheid combineren wij bij kwekerij Retine met aandacht voor het welzijn van onze mensen, omgeving en milieu. Want bij The Flower Family is iedereen deel van onze familie. Het goed doen voor klanten, relaties en de omgeving van ons bedrijf is waar wij voor staan.


Wilt u  meer weten over ons teeltproces? We vertellen u graag meer!

Contact

Teeltproces

Bij kwekerij Retine worden alle chrysanthemum bloemen met de hand geoogst door de beste sorteerders. Heel nauwkeurig worden alleen de mooiste takken geselecteerd en handmatig (met behulp van een knipmachine) geplukt. Daarna worden de bloemen nogmaals op kwaliteit gesorteerd, ingehoest en ingepakt.

 

Direct na het oogsten koelen wij onze chrysanthemum bloemen met een pre-cool systeem naar 10 graden Celcius, zodat de bloemen niet vochtig en daardoor langer houdbaar zijn. Na deze behandeling worden de bloemen opgesteld in de koelcel, zodat ze perfect op temperatuur blijven. Aan het einde van de oogstdag worden de bloemen al naar de veiling en klanten getransporteerd.

retine-flowers-The-Flower-Family-10.jpg
bottom of page